Article in Duurzaam Nieuws (in Dutch): Solarus sets new standard with 70% yield - Solarus
17015
post-template-default,single,single-post,postid-17015,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Article in Duurzaam Nieuws (in Dutch): Solarus sets new standard with 70% yield

Solarus wil gamechanger zijn in zonne-energie. Dat doet het Zweedse bedrijf door systemen te bouwen, waarin zon PV wordt gecombineerd met zonnewarmte. Het resultaat is een ongekend hoog rendement van meer dan 70%, waar een traditioneel PV systeem blijft steken bij 20%. Solarus heeft sinds kort ook een Nederlands randje: serieondernemer Leen Zevenbergen is er sinds januari CEO.

De techniek die Solarus gebruikt staat bekend als MaReCo (Maximum Reflection Concentrator) en is een Zweedse uitvinding die is doorontwikkeld met behulp van verschillende onderzoeksinstellingen, waaronder de universiteiten van Lund en Uppsala. De PV cellen zijn aan de boven- onderzijde van de panelen gemonteerd  en ontvangen zonlicht aan twee kanten, dank zij de ingebouwde reflectoren. Tegelijkertijd functioneren de panelen als traditionele warmte-collectoren met een rendement van 60%. Dat maakt de toepassing uiterst efficiënt waardoor de installaties in een groot aantal situaties toepasbaar zijn. Het totale rendement van 70% is vastgesteld door onderzoekers van de Tüv in Arizona. Die deden hun tests twee keer, omdat ze de uitkomst van de eerste test onwaarschijnlijk hoog vonden.

Lees meer: http://www.duurzaamnieuws.nl/solarus-vestigt-met-70-rendement-nieuwe-standaard-zonne-energie/