PowerCollector: resultaat van doorzettingsvermogen - Solarus
18068
post-template-default,single,single-post,postid-18068,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

PowerCollector: resultaat van doorzettingsvermogen

PowerCollector: resultaat van doorzettingsvermogen

De weg van idee naar realisatie is zonder twijfel een kwestie geweest van doorzetten. Dat is ook de boodschap die  CEO Leen Zevenbergen alle startende ondernemers meegeeft in het interview met RTLZ. Het winnen van de Accenture Innovation Award  in de categorie Clean & Affordable Energy is een mooie bekroning op het jarenlange werk van alle Solarus medewerkers. Het is een klein team dat Solarus Sunpower groot maakt!

Kwaliteit kost tijd
Even terug in de tijd. Zo’n 10 jaar geleden werd al duidelijk dat de kracht van zonne-energie beter benut moet worden om energieschaarste tegen te gaan en de impact op het milieu te verkleinen. Toch zag de PowerCollectorTM , die het opwekken van stroom combineert met het opwekken van warmte, pas twee jaar geleden het levenslicht. Het kostte de technici van Vattenfall in Zweden zes jaar om deze innovatieve collector optimaal te ontwikkelen, zodat deze maar liefst vier maal meer energie omzet en de terugverdientijd met de helft vermindert.

Ambitie is groot
Pas nadat de duurzaamheidsgoeroe Gunter Pauli  zijn oog op de techniek van dit product had laten vallen, is alles in een stroomversnelling geraakt. Inmiddels heeft Solarus al diverse indrukwekkende projecten geïnstalleerd voor de zakelijke markt in Zuid-Afrika, India en (Zuid) Europa. Maar de ambitie van Solarus reikt verder. Het bedrijf wil wereldwijd de nummer één worden in het aanbieden van zonne-energie.

Over Solarus:
Solarus is een bedrijf in de particuliere sector opgericht in 2006. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt hybride zonne PowerCollectors met een piek rendement van 70%. Het hoofdkantoor is gevestigd in Venlo (Nederland) en het R&D centrum is gehuisvest in Gävle (Zweden). Solarus werkt wereldwijd met lokale distributeurs en installateurs en is nu actief in Europa, (Zuid) Afrika, India, Brazilië en Turkije. De bedrijfsvisie luidt ‘Solar power for the people’. Het is de missie van Solarus om energieschaarste te voorkomen en de uitstoot van CO2 en vervuiling afkomstig van het verbranden van fossiele brandstoffen te verminderen. In Zuid Afrika werkt Solarus aan een financieringsregeling om mensen die te kampen hebben met energieschaarste te voorzien van schone en betaalbare energie dat geleverd wordt door de PowerCollectorTM. Als gecertificeerd B-Corp merk neemt Solarus haar rol serieus om een bijdrage te leveren aan een betere wereld.Do you want to know more about Solarus? Download our free brochure!