Solarus zonnepaneel wekt stroom én warmte op - Solarus
19263
post-template-default,single,single-post,postid-19263,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive

Solarus zonnepaneel wekt stroom én warmte op

Solarus zonnepaneel wekt stroom én warmte op

VENLO – juni 2017 – Het Erasmus Energy Forum dat volgende week in Rotterdam plaatsvindt, is gewijd aan de energietransitie. Wetenschappers, politici en managers uit binnen- en buitenland komen er samen om de paden naar een klimaatneutrale toekomst te bespreken en te bedenken hoe die sneller bewandeld kunnen worden.

Erasmus Energy Forum
28 en 29 juni, Erasmus University en WTC, Rotterdam

Op het vliegveld van de Amerikaanse stad Phoenix (Arizona) was het de afgelopen week zo heet dat bepaalde vliegtuigen niet konden opstijgen. Veertig vluchten moesten worden geannuleerd. De hete lucht was met name voor kleinere toestellen te dun om genoeg hoogte te kunnen maken.

Dit zal in de toekomst alleen maar erger worden, stond op de site van de New York Times te lezen, want de temperatuur in het om zijn woestijnhitte beruchte Phoenix neemt door de klimaatverandering aantoonbaar toe. Een ander probleem voor de luchtvaart dat in het artikel beschreven wordt, is dat de opwarming van aarde ook tot meer en heftiger turbulentie tijdens vliegreizen zal leiden.

In onder meer Arizona testte het Limburgse bedrijf Solarus zijn PowerCollector, een zonnecollector die behalve elektriciteit ook warmte genereert. De capaciteit van een powercollector is gelijk aan vier conventionele zonnepanelen. Solarus integreert daartoe standaard zonnepanelen in de eigen collectoren. Gebogen spiegels in de vinding zorgen ervoor dat het zonlicht zowel aan de boven- als onderkant instraalt. Zo ontstaat een zogeheten C-PVT-systeem, waarbij de afkorting C-PVT staat voor concentrated photovoltaïc and thermal.

Solarus is een van de drie genomineerden die op de tweede dag van het congres meedingen naar de Erasmus Energy Business Award. Deze prijs gaat naar een persoon, organisatie of bedrijf met een innovatief concept of business model op het gebied van duurzame energie die het meeste bijdraagt aan de kwaliteit van leven, zakelijk succes of duurzaamheid in het algemeen. De andere genomineerden zijn Stored Energy (energieopslag) en Paer.ai (virtuele energie-assistent). De winnaar krijgt tijdens het Erasmus Energy Forum vijf minuten podiumtijd om het publiek te informeren over het winnende concept. Daarnaast wordt er namens de winnaar € 2500 gedoneerd aan het United Nations Foundation fonds voor Energie en Klimaat.

Meer info via erasmusenergyforum.com

Source: Financieel Dagblad, 24 June 2017Do you want to know more about Solarus? Download our free brochure!