Kazen wassen met warm water van het Solarus zonnestroomsysteem – Solarus
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kazen wassen met warm water van het Solarus zonnestroomsysteem

Kaasmakerij Henri Willig produceert, verpakt en levert eersteklas kaasspecialiteiten die over de hele wereld worden gegeten.
Met passie wordt dagelijks Hollandse kaas gemaakt die onderscheidend is in zowel smaak als kwaliteit. De twee kaasmakerijen in Katwoude en in Heerenveen leveren aan groothandels en winkels in meer dan 35 landen. Om duurzaam te kunnen produceren heeft
Henri Willig in 2017 88 hybride zonnepanelen van Solarus op de daken van de kaasmakerij in Katwoude geplaatst. Hiermee wordt niet alleen elektriciteit opgewekt, maar ook warm water geproduceerd. Ronald Ras, plant manager bij Henri Willig: “Ons bedrijf wil de wereld beter achterlaten dan het haar aantrof. Dit doen wij onder andere door duurzaam om te gaan met de aarde, restproducten te hergebruiken, verstandig om te springen met water, zorg te dragen voor het klimaat en zuivere producten te maken.” Kaaswrongel wassen met warm water Warm water is voor de kaasmakerij een belangrijk element in het productieproces. In Katwoude -de biologische boerderij waar de babykazen worden geproduceerd- wordt wrongelwaswater in het kaasproces toegevoegd om de melk-suikerconcentratie te verlagen. Op die manier wordt voorkomen dat de kaas te zuur wordt. Het wrongelwaswater dat Henri Willig gebruikt is ongeveer 38 graden. Ronald: “Het water dat wij gebruiken om de kaaswrongel te wassen, wordt op het dak verwarmd met de hybride zonnepanelen van Solarus. Voor ons een uniek systeem voor thermische warmte dat ons faciliteert in onze wensen voor een duurzamer gebruik van zowel stroom als warm water.” Ruim een kwart zelf opwekken In vergelijking met een ‘normaal’ zonnepaneel is het paneel van Solarus vier maal zo efficiënt en wekt het vier keer meer energie op, omdat zo’n 70 procent van het invallende licht wordt omgezet in stroom en warm water. Iets wat met een ander zonnepaneel niet mogelijk is. Henri Willig wekt inmiddels 26 procent van het totale energieverbruik zelf op. Daarbij heeft de kaasmakerij in Katwoude onlangs ook het reguliere stroomverbruik met nog eens 20 procent laten dalen door het aanbrengen van zonnepanelen op de daken van de stallen. De koeienstal is voorzien van de nieuwste technologieën en gericht op dierenwelzijn en duurzaamheid. Ronald: “Wij willen een professionele en duurzame partner zijn voor onze afnemers, onze medewerkers en onze leveranciers met respect voor mens, dier en natuur. Onze keuze voor de innovatieve PVT installatie van Solarus helpt ons daarbij. Door na te blijven denken en oplossingen te zoeken voor een nóg duurzamer en aardgasvrij productieproces willen wij andere bedrijven inspireren en motiveren dit ook te doen. Want het is nodig!”   Ook uw productieproces verduurzamen? Wilt u net als kaasmakerij Henri Willig ook uw productieproces verduurzamen en bent u op zoek naar een oplossing voor zowel het opwekken van duurzame energie als het verwarmen van water? Neem dan (vrijblijvend) contact met ons om de mogelijkheden voor hybride zonnepanelen (C-PVT) van Solarus te bespreken: 085 – 065 92 07 of info@solarus.com om de mogelijkheden voor zonne-energie te bespreken. Wij helpen u graag!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bekijk het product van dit artikel

De Solarus Powercollector PC2S is een geconcentreerd, hybride fotovoltaïsch en thermisch zonnepaneel. De gebogen spiegel van het paneel convergeert en reflecteert het zonlicht.

59B0041-regular-PC

Andere lazen ook

Businesscase

Syta truckwash

Syta Truckwash Hier levert het PVT system warm water en elektriciteit voor de vrachtwagen wasstraat. Het warme water wordt gebruikt voor het wassen van de

Lees meer »
Businesscase

Iberostar

Iberostar Het PVT-systeem op het Iberostar hotel in Tenerife, Spanje levert warm water voor direct gebruik voor de douches, de keuken en andere doeleinden.

Lees meer »
Businesscase

Hilton

Hilton Het PVT systeem geïntegreerd met warmtepompen om warm water te leveren voor 139 hotelkamers, de keuken en ander gebruik van het Hilton Hotel in

Lees meer »

Vraag nu onze PC2s brochure aan

Vraag nu onze aH72 brochure aan