Het dak als bron voor energie én warm water - Solarus

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Het dak als bron voor energie én warm water

Steeds meer huizen, kantoorpanden, hotels, ziekenhuizen en bedrijventerreinen gaan van het gas af. Er worden energiebesparende maatregelen genomen of er wordt duurzame energie opgewekt. Toch gebeurt dit nog te weinig, terwijl een duurzame oplossing zó dichtbij is: het dak! Bij Solarus leveren we zonnepanelen met een hele hoge opbrengst; een zonnewarmte systeem dat energie én warm water oplevert. Daarmee is ons thermische paneel zo’n 70 procent efficiënter dan een gemiddeld zonnepaneel.

Wist u al dat uw dak als bron kan dienen voor zowel (duurzame) energie als warm water?

Stroom en warm water in een 

De panelen van Solarus zijn uniek in Nederland. Het zijn de zogeheten hybride zonnepanelen (PVT) die gebruik maken van de zon en omgevingswarmte om zowel elektriciteit op te wekken als water te verwarmen. In vergelijking met een ‘normaal’ zonnepaneel is dit platte zonne- en warm water paneel vier keer meer efficiënt en wekt het vier keer meer energie op, omdat zo’n 70% van het invallende licht wordt omgezet in stroom en warm water. Iets wat een ander zonnepaneel niet haalt. Waar andere PVT-panelen het water opwarmen tot 40 graden, gaat het paneel van Solarus tot maar liefst 70 graden. Perfect dus voor bedrijven en instellingen die in hun productieproces veel warm water gebruiken, denk aan hotels, ziekenhuizen of de foodindustrie. Zo wast kaasmaker Henri Willig op een duurzame manier zijn kazen met het warme water afkomstig van de panelen op het dak van de kaasmakerij.

Ook voor de consument zijn er veel voordelen te behalen door op het dak een combinatie te maken van zonnepanelen met PVT panelen. Consumenten die deze combinatie geïnstalleerd hebben, maken optimaal gebruik van het beschikbare warme water én besparen flink op hun gasrekening. Omdat zij in de maanden maart tot en met oktober het water voor douche en bad niet meer met gas hoeven te verwarmen.

 

Koelen

Uniek aan de Solarus technologie is dat de zonnecellen uit het PVT paneel worden gekoeld. Dat klinkt misschien vreemd voor een zonnepaneel, maar zodra een zonnecel té warm wordt, brengt dat de energieopbrengst naar beneden. Daarom heeft Solarus onderzocht hoe de zonnecel gekoeld kan worden en wordt de warmte van de zonnecel gebruikt om het water dat onder het paneel doorloopt op te warmen. Zo blijft de energieopbrengst hoog en krijgt het zonnepaneel dus een dubbelfunctie: energie leveren en water opwarmen. Efficiënt én duurzaam!

Gaby Rosier, Business Developer bij Solarus: “Op dit moment ‘nemen we het nog op’ tegen de CV-ketel. Die plaats willen wij -op niet al te korte termijn- innemen met ons systeem dat 100% duurzaam is en nét zo comfortabel en eenvoudig als we nu gewend zijn. Aardgasvrij leven en/of ondernemen ligt dus binnen handbereik!”

 

Interesse in zonne-energie?

Bent u geïnteresseerd in de hybride zonnepanelen (PVT) van Solarus zodat ook uw dak als bron voor duurzame energie én warm water kan dienen? Neem dan (vrijblijvend) contact met ons op: 085 – 065 92 07 of info@solarus.com om de mogelijkheden voor zonne-energie te bespreken. Wij helpen u graag!

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bekijk het product van dit artikel

Het meest efficiënte zonnepaneel hybride ter wereld: een hybride zonnepaneel van Solarus produceert dezelfde energie  als 5 fotovoltaïsche zonnepanelen.

Product 2 Solarus

Andere lazen ook

Vraag nu onze PC2s brochure aan

Vraag nu onze aH72 brochure aan