Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Betaalbare en betrouwbare oplossingen voor gasvrije woningen

Ontdek hoe de techniek van Solarus kan zorgen voor 100% gasvrije woningen.

 

De nieuwe HPVT zonneboiler van Solarus Smart Energy Solutions maximaliseert de duurzame energieopwekking van uw dak en maakt het daarmee mogelijk om gasvrij te zijn tegen betaalbare prijzen. Het is de meest efficiënte duurzame oplossing op de markt en zorgt voor al uw behoeften op het gebied van verwarming en warm tapwater. De toepassing wordt ondersteund door aantrekkelijke subsidies en financieringsmogelijkheden. Het is de enige zonneboiler die twee subsidies ontvangt – Investeringssubsidie ​​duurzame energie (ISDE) voor de zonneboiler en btw terug voor de fotovoltaïsche installatie. Door te kiezen voor een HPVT-zonneboiler kunnen klanten daarom direct besparingen op hun energierekening realiseren.

 

Waarom gasvrij?

Nederland heeft besloten om richting een gasvrije toekomst te gaan door ervoor te zorgen dat alle nieuwe gebouwen vanaf 2021 gasvrij moeten zijn en de bestaande gebouwenvoorraad in de nabije toekomst door de aankoop van gasvrije apparaten zoals zonnepanelen (PV) en warmtepompen voor bestaande gebouwen te stimuleren. Een typisch huishouden gebruikt elektriciteit voor verlichting en andere apparaten en aardgas voor het verwarmen van het huis en het warm water voor de douches. Het gasverbruik vertegenwoordigt 70% van de totale energiebehoefte van een gemiddeld huishouden. Het vervangen van aardgas door een alternatieve warmtebron is daarom een ​​belangrijke stap op weg naar een duurzame energietransitie en een fossielvrije samenleving.

 

Hoe kan een huis gasvrij worden?

Een huis kan gasvrij worden door warmte en warm water op te wekken met hernieuwbare energie of door elektrische warmtegeneratoren zoals warmtepomp, elektrische boiler, enz. Een warmtepomp levert 3 tot 5 eenheden warmte voor elke eenheid elektriciteit die het verbruikt. Terwijl een elektrische kachel maar zoveel warmte kan leveren als de elektriciteit die het verbruikt. Daarom is de warmtepomp duidelijk een elektrisch alternatief dat de voorkeur heeft voor het opwekken van warmte. De warmtepomp verschuift het energieverbruik echter van gas naar elektriciteit dat nog steeds wordt geproduceerd door kolen en aardgas te verbranden in grote energiecentrales. Bovendien is het voor de eindgebruiker veel duurder om elektriciteit te kopen dan om aardgas te kopen.

Een ander hernieuwbaar alternatief voor warmteproductie is zonnewarmte. Een zonneboiler (bestaande uit thermische zonnepanelen) produceert 50 eenheden zonnewarmte voor elke eenheid elektriciteit die hij verbruikt om de zonnepomp te laten draaien. Daarom is het duidelijk een beter hernieuwbaar alternatief dan een warmtepomp. Het kan echter niet worden gebruikt als een stand-alone systeem om het huis te verwarmen, omdat het enkel warmte produceert wanner de zon schijnt. Aan de andere kant kan een warmtepomp het hele jaar door draaien. Door een zonneboiler en een warmtepomp te combineren, kunt u optimaal gebruik maken van gratis warmte die beschikbaar is van de zon en ervoor zorgen dat u ook op regenachtige en bewolkte dagen over warmte beschikt door uw warmtepomp te gebruiken. Een goed geïsoleerd huis zou een warmtepomp van 6-7 kW en 2-4 thermische zonnepanelen nodig hebben om gasvrij te zijn.

De combinatie warmtepomp-zonneboiler heeft nog steeds elektriciteit nodig om de warmtepomp te laten draaien, die kan worden opgewekt door zonnepanelen op je dak te plaatsen. Daarom kan een combinatie zonnepanelen-zonneboiler-warmtepomp een 100% hernieuwbare gasvrije oplossing zijn. Afhankelijk van de grootte van een huishouden, zijn er 6-10 zonnepanelen nodig om alle elektriciteit te produceren die nodig is voor een warmtepomp.

Bovendien, als het thermische zonnepaneel ook elektriciteit kan produceren, net als een zonnepaneel, kan het u ruimte besparen op het dak en hoeft u geen zonnepanelen aan te schaffen. Een thermisch zonnepaneel dat elektriciteit kan produceren, wordt een hoge temperatuur fotovoltaïsch-thermisch paneel (HPVT) genoemd dat elektriciteit en warm water op hoge temperatuur produceert vanaf hetzelfde oppervlak. Daarom is een combinatie van HPVT zonneboiler-zonnepaneel-warmtepomp de meest geoptimaliseerde 100% hernieuwbare gasvrije oplossing op de markt.

 

Wat is een hoge temperatuur PVT (HPVT) ketel?

HPVT-ketel is de nieuwste technologie op het gebied van zonne-energie. HPVT-panelen zijn hybride thermische zonnepanelen van de volgende generatie. Een HPVT-paneel levert de warmte en elektriciteit met één paneel, vergelijkbaar met wat een conventioneel zonnepaneel en een thermisch zonnepaneel samen doen. Bovendien halveert u daarmee het benodigde installatiegebied op uw dak. Een HPVT-ketel kan 89% van de zonne-energie omzetten in nuttige warmte (70%) en elektriciteit (19%). Daarom hoeft de eindgebruiker maar één paneel te kopen in plaats van afzonderlijk een zonnepaneel en een thermisch zonnepaneel te kopen, en hoeft hij niet te kiezen of een compromis te sluiten tussen de warmte en de elektriciteitsproductie.

 

Wat is een HPVT-zonneboiler van Solarus Smart Energy Solutions?

Solarus Smart biedt de enige HPVT-paneel in Nederland aan. Het is gebaseerd op de PowerCollector aH-technologie waardoor het paneel een hogere absorptie van zonne-energie en een laag warmteverlies heeft, wat leidt tot een zeer efficiënt thermisch paneel op hoge temperatuur. Elk paneel heeft 1375 W thermisch vermogen en 350 W elektrisch vermogen. HPVT-ketelpakketten variëren van 2-5 aH72-panelen en 150-400 liter ketel, afhankelijk van de grootte van het huishouden en de specifieke huisbehoeften. Vanwege de hoge thermische prestaties zijn HPVT-panelen de enige hybride panelen op de Nederlandse markt waarvoor subsidie ​​wordt verleend zowel warmte (ISDE) als elektriciteit (BTW-teruggave) combineren de subsidies van zowel thermische zonne-energie als PV in één paneel.

 

Wat zijn de voordelen van de Solarus-oplossing ten opzichte van andere gasvrije alternatieven die op de markt verkrijgbaar zijn?

  • Hoogste CO2-besparing per m2 door het HPVT-paneel
  • Zonnewarmte voor direct gebruik – douches kunnen gedurende het grootste deel van de zomer worden verwarmd met gratis zonne-energie
  • 30-35% goedkoper dan andere op de markt beschikbare alternatieven
  • Investeringssubsidie ​​duurzame energie (ISDE-subsidie) op HPVT-panelen (€ 404 – 546 per paneel)
  • Gedeeltelijke btw-teruggave en ISDE-subsidie ​​op warmtepomp
  • Langere levensduur van de warmtepomp in vergelijking met andere alternatieven door verminderde werking van de warmtepomp in de lente en herfst en bijna geen warmtepompwerking in de zomer

 

Kan mijn huis gasvrij worden?

Voldoet uw woning aan de volgende voorwaarden dan is een gasvrij systeem zeker een optie voor u.

  • Goed geïsoleerde woning
  • Ramen met dubbele of driedubbele beglazing
  • Warmtedistributiesysteem op lage of gemiddelde temperatuur zoals vloerverwarming, ventilatoren of moderne radiatoren.

 

Maar zelfs als uw huis niet geschikt is om gasvrij te zijn, heeft bijna elk huishouden het potentieel om zijn gasverbruik te verminderen door te kiezen voor een hybride systeem. Een hybride systeem combineert uw bestaande gasketel met een warmtepomp en een HPVT-paneel zodanig dat aan uw basiswarmte en warmwatervraag wordt voldaan door hernieuwbare energie terwijl de gasketel de piekvraag levert.

Deze systemen zijn relatief goedkoper en eenvoudig in elk huis te installeren. Met een dergelijk systeem kunt u uw gasverbruik eenvoudig met 50% of meer verminderen. U kunt ook kiezen voor alleen een HPVT paneel die uw gasboiler aanvult bij de productie van warm tapwater.

 

Interesse in de hybride zonnepanelen van Solarus?

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van de innovatie hybride zonnepanelen van Solarus Smart Energy Solutions zodat u een gasvrij systeem voor uw klanten kunt realiseren? Neem dan (vrijblijvend) contact met ons op: 085 – 065 92 07 of info@solarus.com om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag!

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bekijk het product van dit artikel

Het meest efficiënte zonnepaneel hybride ter wereld: een hybride zonnepaneel van Solarus produceert dezelfde energie  als 5 fotovoltaïsche zonnepanelen.

Product 2 Solarus

Andere lazen ook

Businesscase

Syta truckwash

Syta Truckwash Hier levert het PVT system warm water en elektriciteit voor de vrachtwagen wasstraat. Het warme water wordt gebruikt voor het wassen van de

Lees meer »

Vraag nu onze PC2s brochure aan

Vraag nu onze aH72 brochure aan