Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

PVT panelen, de beste oplossing voor een 100% gasvrij bedrijf.

Gasvrij wonen is niet langer toekomstmuziek, je kunt nu al beginnen met de overstap!

 

Een PVT paneel is het vervolg op een gewoon zonnepaneel. Door het plaatsen van één of meerdere PVT panelen kun je niet alleen stroom opwekken maar kun je ook de warmte gebruiken. Zo haal je maximaal rendement van de zon en je eigen dak.

 

PVT staat voor Photo Voltaic Thermisch. Een PVT paneel ziet eruit als een zonnepaneel en heeft aan de voorzijde PV-cellen die zonlicht omzetten in elektriciteit én het paneel is voorzien van een geïntegreerde warmtewisselaar die warmte genereert. De warmte kun je gebruiken voor het verwarmen van tapwater. De stroom die je opwekt kun je zelf gebruiken, ook voor een warmtepomp en als je dan nog stroom over hebt kun je het restant terug leveren aan het net.

 

Anders dan bij een normaal zonnepaneel kun je met een PVT panelen CO2 uitstoot verminderen en het gasgebruik reduceren. Zo kun je 89% van de energie omzetten in elektriciteit en hoge temperatuur warm water. Optimaal rendement op de vierkante meter! 

De voorkant, de zonnepaneel kant, wordt via een omvormer aangesloten op de meterkast, precies hetzelfde als bij gewone zonnepanelen. De warmte wisselaar wordt aangesloten op een te plaatsen warmwatervat waarin het warme water wordt opgeslagen. Dit water kan als tapwater worden gebruikt om af te wassen en te douchen of badderen.

 

PVT panelen zijn bovendien uitstekend te combineren met een warmtepomp. De door het paneel opgewekte stroom kan voor de warmtepomp gebruikt worden en de warmtepomp zorgt voor de verwarming van je huis. Zo zorg je zelf voor warm  tapwater, stroom en verwarming van de woning.

 

                               

Interesse in de hybride PVT panelen van Solarus?

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden van de innovatieve hybride zonnepanelen van Solarus Smart Energy Solutions zodat je een gasvrij systeem voor jouw huis of bedrijf kunt realiseren?

Neem dan (vrijblijvend) contact met ons op: 085 – 065 92 07 of info@solarus.com om de mogelijkheden te bespreken. Onze panelen hebben voor ieder soort gebouw een oplossing en zijn de enige panelen waarmee je kunt profiteren van ISDE Subsidie. Wij helpen je graag!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bekijk het product van dit artikel

Het meest efficiënte zonnepaneel hybride ter wereld: een hybride zonnepaneel van Solarus produceert dezelfde energie  als 5 fotovoltaïsche zonnepanelen.

Product 2 Solarus

Andere lazen ook

Businesscase

Syta truckwash

Oplossing met 160 PVT- panelen word er 800 kilo CO2 per jaar – Zaragoza, Spain Een oplossing met 160 PVT- panelen produceert duurzaam warm water

Lees meer »
Businesscase

Iberostar

Het eerste Iberostar hotel met een 100% duurzame warm water oplossing Iberostar Hotel – Tenerife, Spanje Het hoge aantal intensieve zonuren en torenhoge energieprijzen zijn

Lees meer »

Vraag nu onze PC2s brochure aan

Vraag nu onze aH72 brochure aan