Informatie voor particulieren

Particulier

Solarus voor thuis

Wil je je woning op een duurzame wijze voorzien van warmte, warm tapwater en elektriciteit? Dan is een PVT paneel een interessante oplossing onderweg naar het gasvrij maken van je woning.

Door het plaatsen van één of meerdere PVT paneel(en) kun je niet alleen stroom opwekken maar kun je ook de warmte gebruiken. Zo haal je maximaal rendement van de zon en je eigen dak.

 

PVT staat voor Photo Voltaic Thermisch. Een PVT paneel ziet eruit als een zonnepaneel en heeft aan de voorzijde PV-cellen die zonlicht omzetten in elektriciteit én het paneel is voorzien van een geïntegreerde warmtewisselaar die warmte genereert. De warmte kun je gebruiken voor het verwarmen van tapwater. De stroom die je opwekt kun je zelf gebruiken, ook voor een warmtepomp en als je elektriciteit over hebt kun je het restant terug leveren aan het net.

"Het meest rendabele paneel onder de zon."

Anders dan bij een normaal zonnepaneel kun je met een PVT paneel CO2 uitstoot verminderen en het gasgebruik reduceren. Zo kun je 89% van de energie omzetten in elektriciteit en hoge (tot 85°C) temperatuur warm water. Optimaal rendement van je eigen dak!

 

De zonnepaneel kant wordt via een omvormer aangesloten op de meterkast, precies hetzelfde als bij gewone zonnepanelen. De warmte wisselaar in het paneel wordt aangesloten op een te plaatsen boilervat waarin het warme water wordt opgeslagen. Dit water kan als tapwater worden gebruikt om af te wassen en te douchen/badderen.

 

PVT panelen zijn uitstekend te combineren met een warmtepomp. De door het paneel opgewekte stroom kan voor de warmtepomp gebruikt worden en de warmtepomp zorgt voor de verwarming van je huis. Zo zorg je zelf voor stroom, verwarming van de woning en warm tapwater.

 

Afhankelijk van je wensen, het gebruik en de grootte van het gezin zijn er diverse pakketten samen te stellen. Jij bepaalt wat het beste bij jouw wensen past.

 

Een mooie stap richting de verduurzaming en het gasvrij maken van je eigen woning.

Ontdek onze pakketten

Vraag vrijblijvend informatie aan

FAQ

Veel gestelde vragen

Ja, maar net als bij zonnepanelen is de opbrengst lager door het beperkt aantal zonuren en de lage stand van de zon.

Dit hangt af van de warmtevraag in uw woning. Deze hangt o.a. af van het aantal bewoners, de mate van isolatie en het type woning. Onze adviseurs maken graag een berekening voor u.

Bij correcte installatie zijn de onderhoudskosten nagenoeg nul. Het wordt aangeraden om de panelen 2x per jaar te reinigen. Verwachte vervangingskosten zijn er voor de circulatiepomp na 10 jaar en voor de omvormers na 20 jaar.

Afhankelijk van het pakket en de combinatie die gekozen wordt kunnen we dit voor u berekenen.

Dak belasting is 35 kg/m2 inclusief paneel en montage.

De levensduur is minimaal 20 jaar.

Het systeem (een combinatie van PVT- en PV-panelen) kan ook aangeschaft worden zonder warmtepomp. De terugverdientijd is 8-10 jaar.

Voor het aanvragen van ISDE-subsidie voor de PVT-zonneboiler en voor de warmtepomp gaat u naar de website van RVO of volgt u onderstaande link. Hier vindt u alle details over hoe u de subsidie kunt aanvragen. Let op, de aanvraag dient te gebeuren binnen 6 maanden na installatie.  https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde/particulieren

 

U kunt ook aanspraak maken op btw-teruggave bij het aangeven van uw belastingaangifte. Bezoek de link voor meer informatie https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/zonnepanelen/btw-op-zonnepanelen-terugvragen/

De installateur levert u het complete bouwpakket inclusief PVT zonneboiler, warmtepomp en PV-panelen.

Deze kan worden afgesloten bij de installateur die de panelen en het systeem installeert

Micro-omvormer APsystems YC600y en APsystems QS1.

De panelen worden geleverd met een frame voor dakbevesting. Deze kan in verticale stand gemonteerd worden op zowel een plat als een schuin dak.

De opbrengst van de PV-installatie lees je af op internet of in de app op je telefoon. De realtime opbrengst van de zonneboiler lees je af op de thermische controller die naast de circulatiepomp is geïnstalleerd. U vindt deze informatie in de installatiehandleiding die bij de thermische controller en de micro-omvormers wordt geleverd, of vraag uw installateur hoe u toegang krijgt.

Neem bij vragen over de juiste werking van het systeem contact op met de installateur.

De terugverdientijd van een gasvrij systeem ligt tussen de 7 a 10 jaar, afhankelijk van de specifieke warmtevraag van de woning. 

De terugverdientijd is de tijd die nodig is om de initiële investering terug te verdienen aan de hand verkregen kostenbesparing. Deze kostenbesparing wordt berekend op basis van de huidige energieprijzen voor gelijkwaardig gas en elektriciteit die door het PVT-systeem worden bespaard, d.w.z. de besparing op uw huidige energierekening. Bovendien bespaart u op de vervangingskosten van een nieuwe cv-ketel (of het verwarmingssysteem dat u op dit moment gebruikt en vervangen wordt).  

PVT is een technologie die zowel elektriciteit (fotovoltaïsche energie, of PV) als warmte (zonnewarmte, thermische energie, T) produceert met hetzelfde paneel. Onze PVT-panelen halen het hoogste rendement uit zowel zonnewarmte als PV. Ze zetten tot 89% van de straling om in bruikbare warmte en elektriciteit. Ter vergelijking, de beste zonnepanelen gebruiken maximaal rond de 20% van de straling. 

Je legt niet alleen panelen op je dak, want het systeem bestaat uit de PVT panelen, een omvormer, een pompstation, een opslagtank een expansievat en de onderdelen voor de installatie van het geheel.

Ja, in combinatie met een warmtepomp is het mogelijk uw huis gasloos te verwarmen en van warm water te voorzien. U bereikt hetzelfde comfort en spaart stookkosten.

Als u kleinere stappen wilt zetten in het verduurzamen van uw huis, kunt u ook kiezen voor een hybride systeem. Hierbij verwarmen de PVT-panelen het tapwater. Indien nodig, bijvoorbeeld in de winter, zorgt de cv-ketel voor het verder opwarmen tot de gewenste temperatuur. U behoudt hetzelfde comfort en bespaart tegelijkertijd stookkosten en verlengt de levensduur van uw cv-ketel.

Leer ons kennen

Onze Solarus familie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incid idunt ut labore ellt dolore magna the alora aliqua alora the tolda on fouter.

Shaun Curry

Managing Partner

Robin Curry

Managing Partner

Steven Curry

Managing Partner

Melina Hubbard

Agent

Faith Willis

Agent

Clara Wolf

Agent