Solarus benoemt Peter Paul Cornelissen tot Director New Business Development

VENLO – september 2019  – Per 1 september is Peter Paul Cornelissen benoemd tot Director New Business Development bij Solarus, ontwikkelaar en producent van innovatieve hybride zonnecollectoren. Cornelissen (46) zal zich in zijn nieuwe rol richten op het definiëren en ontwikkelen van nieuwe afzetgebieden in Europa en het ontwikkelen en managen van salesactiviteiten in dit gebied.  Cornelissen is afkomstig van Luxexcel Group waar hij het afgelopen jaar werkzaam was als Vice President Product Innovation. Hier heeft hij met succes product- en marktopportunities weten te identificeren, ontwikkelen en implementeren.

Wereldwijd komt het besef dat warmtetransitie een belangrijk onderdeel is van de energietransitie en als gevolg hiervan ziet Solarus uit veel landen een toenemende vraag naar een duurzaam alternatief, zoals de Solarus PowerCollector. Met de benoeming van Cornelissen kan het bedrijf zijn activiteiten in de Europese markt uitbreiden. Niels Stolk, Director: “De specifieke ervaring van Cornelissen met marktintroducties in start en scale-ups is voor Solarus echt van toegevoegde waarde. Wij zijn ervan overtuigd dat zijn kennis en ervaring ons helpt de groeiplannen in Europa te realiseren.”

Solarus vestigde zich begin 2015 in Venlo en heeft hier een  geautomatiseerd productiebedrijf gerealiseerd. De vestiging in Venlo is de thuisbasis van de directie en de business- en adviesteams van Solarus. Solarus heeft verder vestigingen in Gävle (Zweden) waar het R&D centre is gevestigd en een verkoopkantoor in Zuid-Afrika.