Solarus team verder uitgebreid met technici

VENLO – september 2018 – Per 15 augustus is César Belaúnde Zárate bij Solarus gestart als Project Manager. Hij zal in zijn nieuwe functie de installatie van de PowerCollector-projecten aansturen en de schakel zijn tussen de klant en Solarus. Belaúnde heeft uitgebreide ervaring in thermische processen en zonne-energie in de industrie. Zo was hij een aantal jaren Project Manager bij een Chileens innovatief bedrijf in zonne-energie en werkte hij als technisch coördinator voor het Solar Research Energy team van de Universiteit van Chili.

 

Per 1 september is het team van Solarus verder versterkt met Abderraouf Methlouthi. Methlouthi is benoemd als Product Development Engineer en zal werken aan de verdere ontwikkeling van de PowerCollector. In 2011 is Methlouthi aan de Universiteit van Nantes gepromoveerd in Energie en Procestechniek. Voor zijn komst naar Solarus was Methlouthi Product Development Manager bij Heliopac in Frankrijk, waar hij o.a. verantwoordelijk was voor de optimalisatie van thermische en PVT zonnecollectoren.

 

Jacko D’Agnolo, CEO: “Met Belaúnde en Methlouthi heeft Solarus twee ervaren specialisten in huis, die ieder op hun eigen terrein een bijdrage zullen leveren aan productinnovatie en het realiseren van klantwensen. Bovendien biedt de internationale ervaring van beiden Solarus extra kennis en helpt dit ons om ons netwerk verder uit te breiden”

 

Solarus vestigde zich begin 2015 in Venlo en heeft er inmiddels een grotendeels geautomatiseerd productiebedrijf gerealiseerd. De vestiging in Venlo is ook de thuisbasis van de directie en de business en advies teams van Solarus. Solarus heeft verder een R&D groep werkzaam in Gävle (Zweden) en een verkoopkantoor in Zuid-Afrika en India.